Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dr. Raed Arafat: Sper ca pacienţi cu COVID să poată fi internați de marți la spitalul modular din Pipera

arafat_guvernul_romaniei_fb.jpg

Șeful DSU, Raed Arafat
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Spitalul modular de la Pipera este reoperaţionalizat în vederea primirii de pacienţi cu patologia COVID, a declarat duminică Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat. Acesta speră ca marţi primii bolnavi să poată fi duşi la unitatea sanitară. 

Conform şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, spitalul modular din Pipera va dispune de cel mult 374 de paturi dar, în primă fază, vor fi reoperaţionalizate o sută de paturi. În ceea ce priveşte personalul medical care va deservi unitatea sanitară, Raed Arafat a arătat că „este în pregătire, va fi personal, va fi de la ASSMB şi va fi suplimentat şi din personalul din afara ASSMB”, potrivit Mediafax. Secretarul de stat din MAI a precizat că România a primit concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de protecţie civilă. „Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici”, a menţionat Raed Arafat.

 

Citește și: (Exclusiv RFI) Ioana Mihăilă: MS nu avea bani pentru a cumpăra Tocilizumab (medicament pentru COVID). Premierul a amânat cu o lună rectificarea bugetară pentru a-și trece PNDL 3