Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Record în București. Rata de infectare a depășit 14 la mie

Rata de infectare este de peste zece ori mai mare decât în urmă cu o lună, iar autorităţile au afirmat, în repetate rânduri, că se evită carantinarea municipiului Bucureşti.

Rata de infectare în Capitală a ajuns la 14,2 la mia de locuitori, anunță DSP București. Niciodată până acum, de la începutul pandemiei, Bucureștiul nu a mai avut o asemenea incidență a îmbolnăvirilor. Duminică, incidența era 13,6 la mie, în creștere de la 12,65 sâmbătă. În urmă cu exact o lună, pe 11 septembrie, rata de infectare cu SARS-COV-2 era de 1.37 la mie, conform datelor DSP București.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe. În completare STB va pune mai multe mașini pe trasee.