Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un nou maraton al vaccinării în București

vaccinare_anticovid.jpg

Sursa imaginii: 
facebook/RO Vaccinare

Un nou maraton al vaccinării va fi organizat, în perioada următoare, în câteva centre de vaccinare din București, cel mai probabil la un sfârșit de săptămână, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

Principalul avantaj al unui maraton de vaccinare este că centrul/centrele de vaccinare în care se organizează este/sunt deschise non-stop.

"În perioada următoare intenționăm să organizăm un maraton de vaccinare în București. Acum suntem în faza în care stabilim detaliile logistice - personalul medical care va participa la maraton, un centru de vaccinare care să aibă capacitate mai mare în fiecare sector", a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Data exactă a organizării maratonului nu a fost încă stabilită, a mai spus coordonatorul campaniei.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat, marţi, că voucherele destinate celor care se vaccinează au început să fie livrate în centre, în opt judeţe fiind deja transmise şi urmează ca şi în Bucureşti să ajungă aproximativ 15.000 de vouchere, relatează News.ro.

“Legat de voucherele pentru cei care se vaccinează cu schema completă în această perioadă, vestea bună este că au început deja să fie livrate, cred că sunt în jur de opt judeţe care au livrat deja către centre de vaccinare şi astăzi cred că se livrează şi la nivelul municipiului Bucureşti în jur de 15.000 de vouchere. În jur de alte 20 de judeţe sunt în curs de livrare a acestor vouchere către centre de vaccinare şi alte 10-12 judeţe vor livra în perioada imediat următoare. Deci, e un proces în desfăşurare, dar cert că s-a finalizat achiziţia de către DSP pentru aceste vouchere”, a declarat Baciu.

El a precizat că de aceste vouchere beneficiază toate persoanele care se vaccinează cu schema completă sau au făcut a doua doză după data de 31 august, atunci când a apărut OUG care reglementează acest lucru. Persoanele care pot beneficia de aceste vouchere şi s-au vaccinat deja pot merge în centrele unde s-au vaccinat pentru a le ridica.

 

Citește și: 16.743 de noi cazuri de COVID-19. Niciun pat liber la ATI