Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac sângeros în Norvegia

atatc.jpg

Sursa imaginii: 
Hakon Mosvold/NTB

Mai multe persoane au fost ucise sau sunt rănite după ce au fost atacate de un individ în orăşelul norvegian Kongsberg, situat la aproximativ 80 de kilometri de Oslo, anunţă serviciile de securitate. Conform martorilor, un individ înarmat cu un arc şi săgeţi a atacat mai multe persoane, pe stradă, ucigând o parte din victime.

Update: Potrivit France 24, care citează Poliția norvegiană, atacatorul arestat este un cetățean danez în vârstă de 37 de ani convertit la Islam. El a ucis cel puțin 5 persoane și a rănit două.

 

Update: Potrivit BBC, care citează presa locală, cel puțin patru persoane au fost ucise, dar autoritățile nu au anunțat oficial numărul victimelor. Atacatorul a fost arestat și pare să fi acționat de unul singur, a spus un oficial al poliției norvegiene. 

 

"Din păcate, putem confirma că sunt numeroase persoane rănite, iar altele decedate în urma atacului. Răniţii au fost transportaţi la spitale", a declarat Øyvind Aas, şeful Poliţiei din Kongsberg, citat de publicaţia Aftenposten. Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat. Autorităţile nu cunosc motivul atacului. "Timpul ne va ajuta să aflăm motivul acestui atac", a precizat Øyvind Aas. La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje medicale şi de poliţie, inclusiv cu elicoptere. Autorităţile norvegiene urmează să anunţe numărul exact al victimelor.