Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisia Europeană oferă sprijin României în combaterea valului patru pandemic

urata.jpg

Comisarul european pentru sănătate
Sursa imaginii: 
AFP/GETTY

Comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides și-a oferit joi, în cadrul unei discuții telefonice avute cu ministrul Sănătății Cseke Attila, sprijinul pentru sistemul sanitar românesc.

„Astăzi l-am sunat pe ministrul Sănătății din România, Cseke Attila, pentru a-mi oferi sprijinul pentru situația dificilă în ceea ce privește COVID 19 din România. Provocarea COVID 19 rămâne foarte reală. Lucrăm pentru a sprijini România și toate statele membre care au nevoie”, a scris joi pe Twitter Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, cei doi oficiali au discutat subiecte de interes pentru consolidarea răspunsului și rezilienței UE la criza sanitară determinată de pandemia COVID-19. „Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc”, a transmis Miniseul Sănătății.

Ministrul Cseke Attila a informat comisarul european despre situația epidemiologică din țară, dar și despre problemele existente în aprovizionarea cu medicamente a spitalelor și în creșterea capacității necesare asigurării asistenței medicale în secțiile ATI pentru pacienții cu SARS-Cov-2.