Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța: Cât costă testarea adulților nevaccinați? Testele anti-covid nu mai sunt gratuite începând de azi

test.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

În Franța, testele de coronavirus pentru adulţii nevaccinaţi se vor face contra cost începând de astăzi. Sunt exceptate de la această regulă persoanele pentru care există motive medicale care să contraindice vaccinarea. Cât va plăti un francez pentru un test antigenic sau unul RT-PCR?

Un test rapid va costa între 22 de euro şi 30 de euro, iar pentru un test Real Time PCR va trebui achitată suma de 44 de euro.

Începând din martie anul trecut, în Franţa au fost efectuate 150 de milioane de teste, dintre care numai în luna august 6 milioane de teste săptămânal.

Aşa-numitul "paşaport sanitar", a cărui introducere a fost controversată şi care atestă dovada vaccinării, a vindecării după COVID-19 sau a testării negative, este o condiţie pentru accesul la competiţii sportive, cinematografe, restaurante şi cafenele în Franţa. Documentul este necesar şi pentru călătorii cu avionul sau trenul pe distanţe lungi. 

96,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate în Hexagon până acum. Sunt vaccinați cu schemă completă 45,2 milioane de cetățeni, 67,1% din totalul populației.