Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CMR susține suspendarea medicilor care prezintă teorii ce nu sunt validate ştiinţific

Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită suspendarea dreptului de exercitare a profesiei celor care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică. "Suntem într-o situație dramatică. Am ajuns aici prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul  medicilor dar și din cauza unor medici care au transmis mesaje greșite. Voi cere guvernului un mecanism rapid de sancționare a acestor persoane", spune la RFI, prof. Daniel Coriu, președintele CMR.

Preşedintele Colegiului Medicilor Daniel Coriu avertizează că va susţine cu toată tăria sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, periclitând astfel sănătatea publică. ”Am citit şi am auzit în spaţiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”. Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2”, argumentează medicul.

"Toate spitalele noastre sunt pline, nu mai putem face față cazurilor noi, numărul foarte crescut de decese evitabile, personalul medical este obosit, copleșit, se află sub o presiune uriașă. Ce trebuie făcut? În primul rând, să oprim transmiterea infecției. Probabil o închidere completă a activităților, cel puțin în unele orașe și vaccinare.În această situație am ajuns și din cauza unor medici care au transmis public mesaje greșite, mesaje nevalidate științific, mesaje care au indus în eroare populația. Pentru a evita acest lucru o să propun Guvernului, o să propun Legislativului, un mecanism rapid de sancționare prin suspendarea exercitării profesiei medicale pentru aceste persoane", spune prof. Daniel Coriu.