Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul autobuz electric românesc în teste la Sibiu

autobuz.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Primăria municipiului Sibiu a anunțat marți că a început testarea primului autobuz electric românesc, pentru început pe traseele pe care elevii circulă zilnic către școală, a anunţat marţi Primăria, pe pagina de Facebook.

"ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier şi persoane, a pus la dispoziţia societăţii de transport public Tursib prototipul de autobuz electric marca ATP Bus, pentru a fi testat pe traseele din Sibiu.

Autobuzul e-UpCity este 100 % electric şi a fost lansat oficial pe piaţa din România în luna mai a acestui an. Acesta va fi testat în următoarele două săptămâni, pe rând, pe cele şapte trasee şcolare din Sibiu pentru a se analiza eficienţa acestuia pe tipurile de trasee din municipiul Sibiu.

E-UpCity are în total 83 de locuri şi o lungime de 12,18 m, bateriile având autonomie de minim 200 km în oraş, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri", precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului Sibiu.

Potrivit sursei citate, autobuzul electric românesc a circulat luni pe traseul şcolar E1, care asigură legătura între cartierul Magnolia şi unităţi de învăţământ din centrul oraşului. Autobuzul va asigura marţi, transportul pe traseul E 7, care pleacă de pe bulevardul Mihai Viteazu

Preţul de achiziţie al unui asemenea tip de autobuz porneşte de la 350.000-450.000 de euro şi poate creşte în funcţie de dotări. Conform producătorului, autobuzul 100% electric ATP Bus e-UpCity are omologare europeană, putând răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi şi poluante, dar şi solicitărilor de optimizare a costurilor.