Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Nu am recrutat niciun lucrător cu viză pe termen scurt în Marea Britanie" - Cristina Irimie directoarea unei agenții de recrutare din Londra

Cristina Irimie

Criza forței de muncă în UK pare să se adâncească cu fiecare zi ce trece: șoferi de camion, lucrători în industria cărnii, asistenți sociali și medicali, bodyguarzi și multe alte profesii sunt deficitare pe piața britanică a muncii. Iar situația concretă nu dă semne de ameliorare în pofida măsurilor de urgență luate de guvern pentru import de lucrători. 

La sfârșitul lunii septembrie guvernul a legiferat de urgență permițând recrutarea pe termen scurt cu vize de lucru a 5.000 de lucrători din afara Regatului Unit, șoferi de camioane de grele și lucrători în industria cărnii. Care este rezultatul acestei campanii de recrutare? Cristina Irimie este diectoarea agenției Happy People Learning Centre din Londra. 

Cristina Irimie: Până în prezent, deși am făcut cercetări și am trimis oferte pentru câțiva angajatori britanici, nu am luat niciun contract de recrutare deoarece cercetarea cu privire la lucrătorii care sunt interesați de aceste posturi a indicat că nu sunt suficiente persoane interesate pentru o perioadă așa scurtă.

Reporter: Despre ce țări este vorba?

Cristina Irimie: Ne-am uitat la România pentru că am recrutat în trecut de acolo și împreună cu un recrutator freelance care a făcut mai multe plasări în țări din Uniunea Europeană, am încercat să vedem care este situația și în alte state.

În ceea ce privește șoferii, sunt indicii foarte clare că deficitul de șoferi se extinde și în alte state membre UE, iar șoferii din UE au oferte atractive de muncă în alte state pe perioade mult mai lungi de timp decât aceste vize temporare de lucru pentru Marea Britanie.

Reporter: Iar în aceste state UE nu au nevoie de vize, pot lucra liber.

Cristina Irimie: Nu au nevoie de viză și mai este un lucru important spus de un șofer de TIR care a lucrat în Marea Britanie mai de mult, dar s-a relocat în România și face transporturi internaționale, baza lui fiind în România dar lucrează pe diferite contracte.

Să presupunem că un șofer al lua un asemenea contract temporar, spunea el. Experiența practică, care atestă ceea ce am simțit și eu lucrând în acest domeniu, este că nu reușești să muți un om, oricât de repede te-ai mișca și oricât de repede ai reuși să aranjezi interviul cu angajatorul și să mediezi contractele de muncă, nu se va putea face această mutare fizică într-un termen de sub trei săptămâni, asta fiind varianta foarte optimistă.

Timpul rămas pentru lucru este foarte scurt și atunci, cum spunea el, vine cineva, lucrează până la Crăciun, după care se trezește în luna ianuarie scos afară din sistem și căutându-și un alt job în luna ianuarie, care este o lună proastă în general pentru această industrie.

Reporter: Care este situația pentru lucrătorii în abatoare, altă profesie deficitară pentru care guvernul britanic a aprobat vize temporare de lucru?

Cristina Irimie: Au foarte multe oferte de muncă atractive în țările nordice și în Germania, care să fie un foarte serios competitor pentru Marea Britanie și în continuare observ, din păcate, că mulți angajatori din UK nu vor să înțeleagă acest lucru.

Reporter: Dacă ne referim la vizele de lucru normale, cele prevăzute de legea imigrației intrate în vigoare la 1 ianuarie 2021 și care sunt pe termen mai lung, există cereri pentru astfel de vize?

Cristina Irimie: Singurele cereri le-am avut de la persoane acre sunt interesate să vină în Marea Britanie dar unde meseria lor nu este de interes pentru angajatori care au licențe de sponsorizare pentru migranți.

Pe viitor cred eu, dar va fi un proces care va dura, e posibilă resuscitarea unor vize în domeniul medical cu cunoștințe de limbă engleză, dar anul acesta tot ceea ce am simțit până în prezent este reticență mai ales pentru că lumea din UE consideră într-un fel că Marea Britanie merită să treacă prin această criză, deoarece a tratat cu asemenea aroganță lucrătorii din UE.

Mulți se întreabă: unde sunt acei numeroși lucrători din afara UE pa care Marea Britanie era atât de sigură că-i va aduce cu aceste vize.

Brexit - efect catastrofal

Reporter: Care ar fi în concluzie efectul pentru Marea Britanie la un an după ce s-a pus capăt libertății de mișcare a persoanelor?


Șofer de TIR în UK
Deficitul de șoferi de TIR în UK depășește 100.000
Image source: 

Cristina Irimie: Pentru foarte mulți angajatori este catastrofal. Și abia acum încep să se vadă efectele: firma care pierd contracte pe care nu mai pot onora din cauza deficitului forței de muncă.

Care are fi sectoarele cele mai afectate?

Cristina Irimie: Am lucrat mult cu industria construcțiilor, asistență socială pentru persoane vulnerabile, asistență medicală – aceste domenii rămân în continuare neacoperite. Văd în continuare alte domenii despre care nu se vorbește, ingineri telecom, electricieni, ingineri electroniști, deci se pare că e ca o caracatiță care se tot întinde.

Se spune că angajatorii trebuie să atragă talente dintre localnici. Cred că este o problemă de educație, nu doar în Marea Britanie, peste tot am văzut asta în discuții în diferite țări din UE și la unele comisii ale Parlamentului European.

Se vorbește de mai mulți ani de tinerii din categoria 16 - 23 de ani, care nu erau nici în educație, nici activi în câmpul muncii și dacă ne uităm numărul lor a crescut în continuu. Acum 3 - 4 erau unii care nu aveau un job, nu știau ce vor sa facă și nu aveau experiență, iar lor li s-au adăugat acum alte generații.

Și pentru că nu s-au oferit programe concludente pentru ei, nu văd cum se va rezolva problema imediat, pentru că ei trebuie să dobândească experiență de lucru, trebuie să-și dorească în primul rând să lucreze. Până vor acumula experiență ca să devină muncitori calificați vorbim totuși de niște ani.

Da, OK, vor crește salariile. Am auzit și la radio o emisiune în care cei care interacționau spuneau că Brexit este magnific pentru că salariul lor a crescut cu 20% într-un an și e foarte bine că nu mai sunt est-europeni că în felul acesta cresc salariile.

E un punct de vedere egoist, zic eu, pentru că salariile pot să tot crească, iar dacă ele cresc așa de repede vor apărea alte sectoare neacoperite în economie unde nu poți forța o creștere așa rapidă a salariilor și unde nu mai găsești forță de muncă.

Am făcut un studiu pentru o firmă de curățenie care avea în luna august 550 de contracte cu hoteluri din Marea Britanie. Studiul meu a spus că acele contracte le are momentan, pentru că dacă nu găsesc angajații care să ofere aceste servicii, ei vor pierde contractele pentru că nu are cine să curețe camerele.

 
Ascultați interviul cu Cristina IRIMIE realizat de corespondentul RFI la Londra, Petru CLEJ