Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


INSP: 72,3% din cazurile de COVID-19 și peste 92% din decese, la persoane nevaccinate

coronavirus-4957673_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Peste 16.000 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, pe fondul scăderii numărului de teste făcute. În ultima zi au fost înregistrate 448 de decese , iar la terapie intensivă sunt internate 1.815 de persoane, un record absolut până acum în România. Ministerul Sănătății a anunțat joi că trei pacienti infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică au fost transferați în Polonia, cu aeronave ale MApN. Nici joi, în spitalele din România nu era disponibil niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date transmise de autorități.  Cele mai multe cazuril noi și decese sunt la persoane nevaccinate, a transmis joi Institutul Național de Sănătate Publică. 

72,3 % dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate, conform datelor publicate joi de către Institutul Național de Sănătate Publică. Concluziile raportului INSP pentru săptămâna 11 - 17 octombrie mai ARATĂ CĂ 37,1% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Prahova, Ilfov si Constanta.27,5% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Constanta, Dolj și Suceava. Iar peste 92% din decese au fost la persoane nevaccinate.

Institutul Național de Sănătate Publică mai transmite ca de la începutul pandemiei și până în prezent:

  • 1 din 89 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
  • 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați și că 94% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. 

Nu mai puțin de 16.110 cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, pe fondul scăderii numărului de teste efectuate, după ce marți a fost raportat un record absolut de cazuri noi de la începutul pandemiei (18.863). În ultima zi s-au efectuat 66.880 de teste ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 24%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Marți, în ziua recordului, fuseseră raportate 81.054 teste, iar miercuri 73.264.

În ultima zi au fost înregistrate 448 decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.815 de persoane, un record absolut până acum în România. 45 dintre cei internati la Terapie Intensivă sunt copii. Aproape 20.000 de persoane cu COVID sunt internate în spitale. 

Nu mai puțin de 18 județe, aproape o treime din total, au raportat peste 300 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăsește în continuare în Capitală, cu peste 3.000 cazuri noi raportate. Urmează detașat Ilfov, Iași, Prahova și Cluj, toate cu circa 700 de cazuri. Rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere la nivel național, ajungând la 9,54, cu toate județele ajungând în zona roșie. Cea mai mare incidență la mia de locuitori, la 14 zile, este în județul Ilfov - 17,23 urmat de București cu 16,50 și Timiș 10,30.

Ministerul Sănătății a anunțat joi că trei pacienti infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică au fost transferați în Polonia, cu aeronave ale MApN. Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă. Nici joi, în spitalele din România nu era disponibil niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date transmise de autorități.

 

 
Relatare Mirela Dădăcuș