Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sorin Cîmpeanu: Zilele de vacanță se recuperează în ianuarie. Se renunță la săptămâna „Școala Altfel”

campeanu.jpg

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu
Sursa imaginii: 
gov.ro

Cele două săptămâni de vacanță se vor recupera în ianuarie, cu prezență fizică, între 3-14 pentru elevii de gimnaziu și liceu și între 10-14 pentru cei din ciclul primar, a anunțat marți ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Educațieprivată.ro.

Ministrul educației a explicat ulterior, pentru HotNews.ro, că se decalează începutul semestrului al doilea, care urma să înceapă pe 10 ianuarie, cu o săptămână - deci până pe 17 ianuarie - iar săptămâna care se pierde astfel din semestrul al doilea se va recupera în timpul săptămânii „Școala Altfel”, la care se va renunța, adică în perioada 8-14 aprilie.

"Decizia finală o vom anunța pe 5 noiembrie, pentur că nu are sens să modifici structura anului școlar, să faci un anunț că revii la școală pe 8 noiembrie și să te trezești pe 8 noiembrie că situația epidemiologică nu permite. De asta am spus 5 noiembrie, vineri, și de asta apare și în decizia CNSU, dată la care sunt obligat să dau ordinul de ministru cu modificarea structurii. Pe 5 noiembrie vom avea date certe cu privire la numărul de infectări. ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Hotnews.ro.

Toți elevii au intrat în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie. Măsura s-a aplicat școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, cât și after school-urilor, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.