Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministerul Sănătății a început distribuția anticorpilor monoclonali donați de Serbia

Ministerul Sănătății a început marți seară distribuția anticorpilor monoclonali primiți din partea Serbiei. Medicamentele vor ajunge în peste 100 unități sanitare de pe teritoriul țării, transmite Ministerul Sănătății.

Republica Serbia a pus la dispoziția României în mod gratuit, un număr de 6365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri, transmite Ministerul Sănătății.  Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienților COVID-19, conform protocolului de tratament COVID-19 decis de comisia de specialitate a MS.

Chiar din această seară de 26 octombrie 2021, Ministerul Sănătății a început distribuția medicamentelor în peste 100 unități sanitare de pe teritoriul țării. Procesul va continua în următoarele zile. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila apreciază gestul vecinilor noștri și mulțumește pentru sprijin autorităților sanitare din Republica Serbia.

De asemenea, Serbia  a mai oferit României 170 de concentratoare de oxigen de 5L și 8L,prin Mecanismul European de Protecție Civilă, a anunțat șeful DSU, medicul Raed Arafat.