Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Maratonul Vaccinării pentru Viață, prin ochii unui tânăr medic rezident

Numărul românilor care s-au vaccinat anti-Covid cu prima doză a început să crească semnificativ în ultimele zile, iar pentru a impulsiona creșterea numărului celor care se imunizează, autoritățile au organizat, în Capitală, și un maraton de vaccinare, în weekend-ul 22-25 octombrie.

Studenții la Medicină și medicii rezidenți au fost de un real ajutor în organizarea acestor evenimente. Printre ei, se numără și Alexandru Roman, medic rezident în primul an la Radiologie și Imagistică și vicepreședintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România. El i-a coordonat pe medicii rezidenți într-unul dintre cele șase centre de vaccinare incluse în Maratonul Vaccinării pentru Viață.

Cine au fost cei care au venit să se vaccineze în weekend la acest maraton? Alexandru Roman a povestit că în centrul de vaccinare unde s-a aflat și el nu a existat o categorie de vârstă predominantă: au venit atât copii, tineri, cât și bătrâni. Însă cel mai important, subliniază tânărul, e faptul că lumea a conștientizat necesitatea vaccinului: „oamenii au conștientizat, copiii au venit însoțiți de părinți, dornici să se vaccineze de bunăvoie și cu voia părinților, alături de oameni în vârstă, oameni care aveau dizabilități, dar care au fost aduși de familie împreună, luați de mână și vaccinați”.

Totuși, asta nu înseamnă că cei care au venit să se vaccineze nu aveau și multe îndoieli. „Veneau foarte mulți pacienți care au citit anumite informații pe Internet, informații care nu au fundament științific, care nu sunt adevărate, și a trebuit să stăm, să le explicăm, să le oferim un grad de încredere în acest vaccin, să le prezentăm datele statistice, să le explicăm cum funcționează, astfel încât acele temeri ale pacienților, ale populației, generate prin aceste surse de informare, să trecem peste aceste temeri”.

 

 

 

 

 

Urmărește interviul integral aici.