Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA autorizează vaccinul anti-COVID produs de Pfizer pentru copiii între 5 și 12 ani

pfizer_1.jpg

Sursa imaginii: 
© REUTERS/Dado Ruvic

Autoritatea de Reglementare în Sănătate din SUA a autorizat, vineri, vaccinul produs de Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 și 12 ani. 28 de milioane de copii americani ar putea fi vaccinați după ce s-a luat această decizie.

Statele Unite au autorizat vineri vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, deschizând calea pentru lansarea iminentă a unei noi etape majore a campaniei de imunizare, care vizează 28 de milioane de copii din ţară, relatează AFP preluată de Agerpres.

Această autorizare de urgenţă de către Agenţia SUA pentru Medicamente (FDA) a fost acordată după o analiză atentă a rezultatelor studiilor clinice efectuate de Pfizer pe câteva mii de copii.

''Ca mamă şi medic, ştiu că părinţii, cadrele medicale, profesorii şi copiii au aşteptat cu nerăbdare această autorizare'', a declarat, potrivit unui comunicat, Janet Woodcock, comisar interimar al FDA.

''Vaccinarea copiilor mici împotriva COVID-19 este un pas în plus către o revenire la normalitate'', a insistat ea.

Marţi, o comisie de experţi independenţi s-a întrunit şi, după o zi de discuţii, s-a pronunţat în favoarea imunizării copiilor de 5-11 ani cu acest vaccin. Conform studiilor clinice, remediul s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90,7% în prevenirea formelor simptomatice ale bolii la această grupă de vârstă.