Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu: Guvernul trimite bani către primării pentru subvenția la gigacalorie

florin_citu_gov_fb.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Guvernul va aloca primăriilor, în această săptămână, o parte din subvenția la gigacalorie, anunță premierul interimar Florin Cîțu. El precizează că banii vor fi dați strict pentru subvenție, nu pentru „amenzi, pentru plăți restante și așa mai departe”. Cîțu cere primarilor agreerea unor principii.

„Este o situație specială și indiferent de situația politică trebuie să venim cu soluții în momentul acesta. Aș vrea să avem o discuție foarte onestă și transparentă despre nevoile clare. Aș vrea să împărțim aceste nevoi până la finalul anului și apoi până în aprilie. O să facem aceste alocări împreună cu unele alocări pentru Ministerul Sănătății. Știu că e o situația excepțională, dar aș vrea să profităm de această situație și să discutăm și de un plan pe termen mediu și ling”, spune premierul interimar Florin Cîțu.

El susțíne că alocările pentru subvenționarea gigacaloriei vor fi făcute în termen scurt.

„Referitor la sume, eu am văzut situația, așa, ca orizont de timp, ne vom mișca foarte rapid. Cred că în această săptămână vom aloca o parte din sume. Am văzut la Timișoara, la Iași și mai sunt două-trei unde mi se par sumele puțin mai mari. Aș vrea să văd, să agreem niște principii. O facem pentru a susține subvenția la gigacalorie, nu pentru amenzi, pentru plăți restante și așa mai departe. Vom face pentru a susține o parte din subvenția pentru gigacalorie. Dacă cădem de acord asupra pricipiilor, atunci va fi foarte simplu. Vreau să agreăm principiile pentru alocarea sumelor”, conchide Cîțu.

Premierul interimar Florin Cîțu și ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu, au participat la o întâlnire în format videoconferință cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România.