Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poetul Radu Vancu, despre criza politică: E o senzație de lume care se face țăndări, o lecție de autodistrugere

Poet Radu Vancu plagiat Ciuca.jpg

Radu Vancu: Intenția evidentă este de protecție pentru plagiatori cu funcții înalte în statul român
Radu Vancu: Intenția evidentă este de protecție pentru plagiatori cu funcții înalte în statul român
Sursa imaginii: 
Facebook/Radu Vancu

Criza politică din România reprezintă o adevărată lecție de autodistrugere. O spune la RFI poetul Radu Vancu, membru al comunității ”Vă vedem din Sibiu”, care consideră că o eventuală revenire a PSD la putere, de această dată alături de PNL, ar fi un lucru greu de acceptat de către cineva care a ieșit în stradă împotriva modificării legilor justiției.

Derapajele din această criză politică sabotează destinul european al României, crede poetul Radu Vancu: ”Este foarte dureros pentru un om care a stat în stradă sute de zile și chiar cred și pentru cei care nu au ieșit în stradă în anii dinainte să vadă cum o coaliție proeuropeană este distrusă din pricini care țin mai degrabă de vanități autodistructive ale politicienilor și mă refer în primul rând la Klaus Iohannis, decât din rațiuni care să privească binele României în ansamblu”.

În opinia sa, ”e o senzație de lume care se face țăndări sub ochii tăi, o lume care avea toate premisele să funcționeze bine și care din pricini stranii intră într-un amoc autodistructiv și se face praf. E o lecție de autodistrugere, la asta asistăm”.

 
Radu Vancu, despre criza politică și un eventual Guvern PNL-PSD