Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Media deceselor COVID în România, mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia

ati_covid_ro_vaccinare_fb_2.jpg

Record pe toata linia in valul patru al pandemiei. Inregistram cel mai mare număr de infectări, decese și bolnavi în ATI.
Secție ATI covid
Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

Media deceselor în cazul pacienților COVID în România este mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, potrivit calculelor făcute în ultimele șapte zile. Autoritățile au raportat marți un număr record de morți, aproape 600.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că media deceselor pe ultimele șapte zile la 1 milion de locuitori în România este de 50 de ori mai mare decât în Danemarca, țară care are o rată de acoperire vaccinală de peste 80%.

Citește șiCâte decese asociate Covid-19 au fost azi.

De asemenea, media deceselor este de aproape 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia care are o acoperire vaccinală de peste 90%.

Acestea sunt diferențele dintre țări cu rată mare de acoperire vaccinală și cele cu rată mică de acoperire vaccinală, este concluzia lui Gheorghiță.

Peste 11.000 de cazuri noi de infectări cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. S-au făcut multe teste, peste 72 de mii, așa că rata de pozitivare a scăzut la 15.3% comparativ cu zilele trecut când s-a apropiat de 25%. 
Autoritățile au raportat un număr record de morți, 591. Cinci dintre aceste decese sunt din perioada anterioară. 

Un băiat de 17 ani și o tânără de 28 de ani, bolnavi de COVID, sunt printre cei aproape 600 de morți din ultima zi. 
Numărul pacienților internați a scăzut sub 20.000. Dintre aceștia, 1.876 sunt internați la ATI. Printre pacienții în stare gravă sunt și 32 de minori.