Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Peste 10.000 de persoane, imunizate sâmbătă la Maratonul Vaccinării din Capitală

vaccinare_1.jpg

Până la sfârşitului anului, la fiecare final de săptămână, în Capitală va fi organizat un maraton de vaccinare anticoronavirus.
Sursa imaginii: 
RFI România/Mirela Dădăcuș

Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat sâmbătă în Capitală, la Maratonul de weekend. Cele mai multe persoane au mers la centrul de la Palatul Copiilor.

Cele mai multe persoane vaccinate în cadrul Maratonului au fost la Palatul Copiilor - 2.230. A urmat Romexpo - 2.167 de persoane, Centrul Lunca Cernei - 1.249 și de la Circul Metropolitan - 1.190 de persoane.

La Park Lake s-au vaccinat 1.017 persoane, la Cora Pantelimon s-au vaccinat 910 persoane, la Cetrul Sf. Andrei s-au vaccinat 835 de persoane, iar la la Mall vitan - 434. În total, în Capitală s-au vaccinat 20.539 de persoane.

Dacă va fi păstrat ritmul vaccinării din această perioadă, România va ajunge la 55% din populație vaccinată, iar prin trecerea prin boală va fi atins pragul de 75% imunitate de grup, spune, sâmbătă, col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a declarat, sâmbătă, la Maratonul Informării, că sunt peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate la nivel național de la debutul campaniei de vaccinare, din care peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.

„Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populația adultă a României care a primit cel puțin o doză de vaccin sau peste 42% din populația peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă și aproape un milion de persoane care au primit deja și doza de rapel”, a spus col. dr. Gheorghiță.