Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasadoarea Franței, Laurence Auer: ”Nu am făcut intervenții la ANPC”

7675205-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

Ambasadoarea Frantei in Romania, Laurence Auer (arhiva)
Ambasadoarea Frantei in Romania, Laurence Auer (arhiva)
Sursa imaginii: 
ANDREEA ALEXANDRU /MEDIAFAX FOTO

Ambasada Franței la București respinge acuzațiile lansate în spațiul public potrivit cărora ar fi intervenit în urma controalelor efectuate de Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului în mai multe mari magazine, dintre care unele aparținând unor rețele franceze.

Mai multe publicații au publicat știri potrivit cărora, în urma controalelor,  ambasadoarea Franței l-ar fi ”chemat la ordine” pe vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă.

Nici Ambasada Franței, nici eu nu am făcut intervenții pentru a preveni controalele, nici pentru a le împiedica. Controalele au avut loc.

Noi nu am făcut nimic din ceea ce ni se reproșează și nu am împiedicat în niciun fel controalele sau aplicarea legislației române.

Reamintesc că regulile românești din timpul pandemiei au fost aplicate întocmai și noi nu am avut niciun moment vreo intenție de a interveni în această chestiune .

Nu am intervenit nici la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor și nici pentru a preveni sau împiedica controalele. Cred că a fost o neînțelegere”, ne-a declarat ambasadoarea Laurence Auer.

Reamintim că pe aceeași temă, AUR, cerut în Parlament explicații oficiale ministerului Economiei privind o posibilă intervenție neprincipială a statului francez.