Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ce are nevoie România de un Minister al Familiei?

de_ce_nevoie_romania_minister_familie.jpg

Drepturile copilului ar trebui să fie o prioritate pentru un Minister al Familiei, crede George Roman, de la Salvați Copiii (Sursa foto: pixabay)
Drepturile copilului ar trebui să fie o prioritate pentru un Minister al Familiei, crede George Roman, de la Salvați Copiii (Sursa foto: pixabay)

România are nevoie de un Minister al Familiei, dar el trebuie să aibă în titulatura sa drepturile copilului. O spune la RFI directorul de advocacy de la Salvați Copiii, George Roman, în contextul în care PSD și PNL se gândesc să înființeze o asemenea structură într-un eventual Guvern de coaliție.

George Roman explică de ce este necesar un Minister al Familiei: ”Un astfel de minister există în multe state, în special în acele țări în care principiul interesului superior al copilului chiar e respectat. Dacă îmi amintesc bine, Canada, Noua Zeelandă, Norvegia are un Minister al Copilului și Familiei, însă ele cuprind în titulatură și cuvântul copii, este foarte important, de fapt, e chiar esențial ca un astfel de portofoliu guvernamental să facă referire la copii, în primul rând”.

 

Salvați Copiii: Adevărații monștri de Halloween sunt în educația din România

 

George Roman (Salvați Copiii): Amânarea majorării alocațiilor, un precedent rușinos

 

În opinia sa, ”am putea obține și un buget al copilului, cu alocări specifice drepturilor copilului și să urmărim și ce cheltuieli reale se realizează pentru copii. În felul ăsta, punând accentul pe copii, am limita, în opinia mea, riscul mutării atenției pe conceptul de familie tradițională, ceea ce ar conduce la ignorarea unor valori sociale europene”.

 
George Roman, despre un eventual Minister al Familiei