Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bucureștiul are cea mai mare rată de vaccinare: se apropie de 70 la sută

vaccin_3_gov_ro.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Trei județe au rată de acoperire vaccinală de peste 50%: Cluj – 57%, Constanța – 54% și Sibiu 51%. Municipiul București ar putea ajunge săptămâna viitoare la o acoperire vaccinală de 70% din populația eligibilă.

De la debutul campaniei de vaccinare, 7,48 de milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză și 6,89 de milioane de persoane cu doza completă.

Reprezintă circa 46,6 la sută din populația adultă rată de acoperire vaccinală cu cel puțin o doză, 44,3% din populația eligibilă peste 12 ani și aproximativ 39% din populația totală a României”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV.

Ratele sunt bazate pe 19,3 milioane de locuitori stabili în România. Dintre cei vaccinați, 1,2 milioane de români au primit și doza booster.

Potrivit lui Gheorghiță, rata de vaccinare la nivel european este de circa 61% cu cel puțin o doză și circa 57 – 58% cu schemă completă.

România este la o diferență de circa 15 la sută față de ce se întâmplă la nivel european”, a spus coordonatorul CNCAV.

În ultimele 2 luni, însă, s-au înregistrat progrese importante și autoritățile speră că se poate ajunge la imunitatea de grup, singura care ne-ar feri de un val 5 mai agresiv.

Gheorghiță a mai anunțat că municipiul București are 65% acoperire vaccinală din populația eligibilă și este în grafic pentru a ajunge la 70% săptămâna viitoare cu cel puțin o doză.

Trei județe au rată de acoperire vaccinală de peste 50%: Cluj – 57%, Constanța – 54% și Sibiu 51%.

Un număr de 19 județe au rată de vaccinare între 40 și 50% și 17 județe între 30 și 40%, în vreme ce în două județe au rată de vaccinare între 27 și 29 la sută.