Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avalanșă de măsuri propuse de viitorul ministru al Familiei, Gabriela Firea. Ce spun experții?

avalansa_masuri_minister_familie_nabar_world_vision.jpg

Gabriela Firea va fi ministrul Familiei în Guvernul PNL-PSD-UDMR (Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)
Gabriela Firea va fi ministrul Familiei în Guvernul PNL-PSD-UDMR (Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Măsurile propuse de Ministerul Familiei trebuie privite cu multă precauție, spune la RFI directoarea executivă a organizației World Vision România, Mihaela Nabăr. Ministerul care va fi condus de Gabriela Firea propune între altele acordarea unui grant de 30% din valoarea construcției sau achiziției unei locuințe noi familiilor cu copii mai mici de 15 ani. Instituția anunță de asemenea finanțare pentru achiziția de autoturisme familiale cu șapte locuri și credite personale pentru tineri familiști.

Toate măsurile anunțate de Ministerul Familiei trebuie tratate ca investiții, nu ca simple cheltuieli, crede Mihaela Nabăr, de la World Vision: ”M-aș uita cu foarte multă precauție la toate aceste măsuri și în același timp, m-aș uita ca ele să fie văzute ca o investiție și nu ca o cheltuială, să ne uităm de fiecare dată și la impactul real. Da, știm foarte bine că în România persoanele vulnerabile stau foarte deficitar la capitolul locuire, dar nu este o măsură suficientă, trebuie să ne uităm integrat”.

Ea atrage atenția că ”sărăcia are foarte multe fețe în România și cercurile sărăciei sunt extrem de strânse și din ce în ce mai strânse și pandemia aceasta a accentuat riscul de excluziune, inechitate și sărăcie în România. Nu m-aș uita la acțiuni punctuale, la acțiuni de scurtă durată, la acțiuni care să nu genereze impact”.

 
Mihaela Nabăr, despre obiectivele Ministerului Familiei