Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Patriarhul Daniel spune că s-a vaccinat anti-covid

patriarh_bor_rol_activ_campanie_vaccinare.jpg

Sursa imaginii: 
MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru

Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel, spune că s-a vaccinat anti-covid. Aflat la Parlament, el a răspuns afirmativ la întrebarea directă a reporterilor. Potrivit legii, conducătorul BOR nu s-ar fi putut afla la Parlament dacă nu deținea certificatul covid care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală. 

Patriarhul Daniel a anunțat, miercuri, că s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Patriarhul Daniel a răspuns, miercuri, întrebărilor jurnaliștilor, care au vrut să știe dacă este sau nu vaccinat împotriva COVID-19.

Sigur, ne-am vaccinat! Gata!”, a spus conducătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Acesta nu a dorit să spună ce ser a folosit.

Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus Patriarhul Daniel, întrebat ce ser a folosit pentru vaccinare sau dacă a fost un vaccin cu două doze sau monodoză.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis că Părintele Patriarh a confirmat marți, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat.

Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a spus Vasile Bănescu.

În ultima perioadă au existat controverse în ceea ce privește implicarea Bisericii Ortodoxe Române în campania de vaccinare. De asemenea, reprezentanții BOR au fost întrebați de mai multe ori dacă Patriarhul s-a vaccinat, dar acest lucru nu a fost dezvăluit până acum.