Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Testele de salivă ajung azi în școli și grădinițe. Administrarea începe joi

Unii elevi vor primi testele de salivă de astăzi, iar alții săptămâna viitoare, la revenirea din minivacanța de 1 decembrie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Potrivit acestuia, admnistrarea se va face din 2 decembrie, când elevii se vor întoarce la școală. 

Cîmpeanu a anunțat și că ministerul Sănătății va realiza și clipuri video despre cum se utilizează corect aceste teste.

“Conform informărilor primite din partea IGSU și ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu, distribuția urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din scoli su gradinite. Apreciez efortul tuturor autorităților implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educațional.
Apreciez, de asemenea, inițiativa Ministerului Sănătății, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informați beneficiarii cu privire la utilizarea corectă a testelor”, a spus ministrul, potrivit Hotnews.ro.