Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Autoritățile române în alertă din cauza noii tulpini - OMICRON

Călătorii români care vin din zonele sud africane, vor fi carantinaţi 14 zile. Pot ieşi din carantină după 10 zile cu test negativ.

Autoritățile române sunt în stare de alertă, după apariția în lume a unor cazuri de COVID 19 cu noua variantă OMICRON. În cadrul unei conferinte de presă, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că astăzia fost adoptată o Hotărâre a Consiliului Național pentru Situații de urgență în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile. În plus, întrebat de jurnaliști cum va acționa România după 3 săptămâni de așteptare a rezultatelor studiilor de analiză pentru noua tulpină a coronaviruslui, Alexandru Rafila a precizat:

 

La rândul său, Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că şapte state din sudul Africii au fost incluse în zona roşie în contextul avertizărilor venite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Comisia Europeană cu privire la o nouă tulpină a coronavirusului. În ceea ce privește măsurile pe care România le va lua, Seful DSU a făcut o serie de precizări:

Vaccinarea rămâne, în continuare, cea mai bună modalitate de prevenție a îmbolnăviri, combinată cu purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerărilor – au mai spus cei doi oficiali.