Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus UK: Boris Johnson introduce test PCR obligatoriu la intrarea în țară

boris_johnson.png

Boris Johnson
Boris Johnson a anunțat noile măsuri restrictive de îndată ce au fost descoperite primele două cazuri de infectare cu virisul Sars-Cov-2, varianta Omicron
Sursa imaginii: 
BBC captură video

Prim ministrul britanic, Boris Johnson, a anunțat introducerea testării PCR obligatorii pentru toți călătorii care sosesc în Regatul Unit. Premierul Johnson a anunțat măsurile pe fondul descoperii în UK a primelor cazuri ale noii variante Coronavirus Omicron provenită din Africa de Sud.

Orice persoană care sosește în UK trebuie să facă un test PCR până la a doua zi de la intrare și să se auto-izoleze până la primirea rezultatului, a anunțat premierul Johnson. De asemenea, acoperirea feței va deveni din nou obligatorie în transportul în comun și în magazine, nu și în localurile publice.

Între timp la cele șase țări din sudul Africii trecute pe lista roșie a călătorilor au mai fost adăugate alte patru, începând cu duminică la ora 4 GMT (6:00 în România).

În această dimineață ministrul sănătății, Sajid Javid, a anunțat că au fost detectate primele două cazuri de Coronavirus, varianta Omicron, unul la Brentwood în sud-estul Angliei și celălalt lo Nottingham în centrul Angliei, cazurile fiind legate unul de celălalt.

Consilierii principali ai guvernului pe probleme de sănătate, Chris Witty și Patrick Vallance, care l-au flancat pe premierul Johnson la conferința de presă, au subliniat că diferența între varianta Delta, descoperită la începutul anului, și varianta Omicron este că prima se răspândește mai rapid decât predecesoarea Alfa, dar vaccinurile sunt la fel de eficiente împotriva ei, în timp ce despre Omicron nu se știe dacă poate ocoli vaccinurile.

Ei au insistat că accelerarea vaccinării anti-Covid este cea mai bună măsură de combatere a Covid. În acest sens a fost evocată posibilitatea extinderii oferirii dozei Booster la cei între 18 și 40, precum și a doua doză, deja accesibilă celor între 16 – 17 ani, copiilor de 12 – 15 ani.

La ora actuală 88,5% din populația de peste 12 ani este vaccinată cu prima doză, 80% cu a doua doză și aproape 30% cu doza Booster.

În ultima săptămână, în UK numărul mediu zilnic de infectări a fost de aproape 44.000, în creștere cu 8,6% față de săptămâna precedentă, în timp ce cel al deceselor zilnice de Covid a fost de 122 în scădere cu aproape 17% față de săptămâna precedentă, în timp ce numărul mediu zilnic de internări cu Covid a fost de 775, cu 11% mai redus ca în săptămâna precedentă.