Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


#covidomicron - 36 de români blocați în Africa de Sud cer ajutorul Ministerului Afacerilor Externe

africa_de_sud.jpg

Sursa imaginii: 
googlemap

Este vorba despre turiști, navigatori și membri ai unei delegații sportive ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări. 

36 de cetățeni români, aflați în Africa de Sud, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Este vorba despre români care doresc să se întoarcă în țară însă cursele aeriene au fost suspendate din cauza noii variante a virusului. Ministerul Afacerilor Externe anunță că din cauza suspendării zborurilor din Africa de Sud către Uniunea Europeană, ca urmare a identificării unei noi variante de coronavirus, Ambasada României la Pretoria gestionează situația celor 36 de cetățeni români.

„MAE informează că Ambasada României la Pretoria a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru prelungirea cazării membrilor delegației sportive, pentru asigurarea celor necesare și, în mod intensiv, pentru identificarea unor alternative de zboruri de deplasare spre țară, eforturi care continuă și la acest moment. De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice sunt în legătură cu autoritățile locale pentru prelungirea vizei de ședere a cetățenilor români aflați pe teritoriul Africii de Sud, dacă va fi cazul”, anunță reprezentanții MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Pretoria și Consulatul General al României la Cape Town, se află în dialog permanent cu cetățenii români afectați și cu autoritățile locale și acordă asistență consulară.   
Ministerul aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Pretoria: +27 0123464231; +27 124600061 şi ale Consulatului General al României la Cape Town: +27 021 761 5932; + 27 021 761 22 84, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +27 828 19 1765 sau cel al oficiului consular +27 79 27 22 466.