Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MS: Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron la două dintre cele trei persoane testate pozitiv la sosirea din Africa de Sud

În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud „există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, anunță, joi, Ministerul Sănătății.

Update: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că probabilitatea ca cele două persoane să fie infectate cu varianta Omicron este mare. "Este vorba despre debutul procedurii de secvențiere, care a arătat mai mute mutații. Probabilitatea este mare, pentru că este o tulpină cu multe mutații.Tulpina a apărut în foarte multe țări din Europa. Decizia este clar de izolare a pacienților", a afirmat Rafila. El a afirmat că pacienții sunt asimptomatici.

În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud „există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, anunță, joi, Ministerul Sănătății. Este vorba despre două persoane din Brașov și Vaslui, aflate în carantină.

Citește și: Ministerul Sănătății: Un jucător de rugby sosit din Africa de Sud, confirmat cu SARS-CoV-2

" Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt  asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.", a transmis joi Ministerul Sănătății. 

 

Revenim cu detalii.