Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Două nave de croazieră blocate în Argentina

pachebot.jpg

Pachebotul Ultramarine
Sursa imaginii: 
Facebook / Escale Croisiere

După ce Argentina a decis închiderea frontierelor de teama variantei Omicron, navele de croazieră nu mai au acces în porturi. În prezent două astfel de nave sunt blocate în larg, cu pasagerii și echipajul în carantină.

Pachebotul Ultramarine, este blocat de joi în zona portului Ushuaia, cel mai sudic oraș al Argentinei. Nava trebuia să transporte 200 de persoane într-o croazieră spre Antarctica, dar 10 cazuri de covid au fost depistate în rândul echipajului, după cum raportează corespondentul RFI din Buenos Aires.

Apoi și nava de croiazieră Hamburg, care trebuia să acosteze în portul Puerto Madryn, pe 1 decembrie, la 1 300 de km la dus de Buenos Aires, a fost și ea blocată. La bord a fost identificat un caz de coronavirus.

156 de membri ai echipajului și 170 de pasageri au fost testați PCR, dar fără vreun rezultat pozitiv. Doar 37 de persoane au fost autorizate să coboare, în timp ce 152 au fost ambarcate spre Puerto Madryn.

Cu toate acestea, navei i s-a interzis accesul în acest port, deoarece un membru al personalului medical din navă, testat negativ sâmbătă, 27 noiembrie, a fost testat pozitiv luni, 29 noiembrie. Iar de atunci, lucrurile au evoluat: Ministrul Sănătății din Argentina a transmis într-un comunicat de presă, că un test PCR făcut miercuri, 1 decembrie a dat un rezultat negativ. Testul antigen pozitiv este la ora actuală interpretat ca fiind fals pozitiv. Nava a efectuat, de asemenea, sâmbătă o primă testare PCR negativă, deoarece peste 300 de pasageri și echipaj au fost testați în 24 de ore după o alertă inițială cu privire la un caz suspect la bord.

După primul test antigen pozitiv, ministrul, de teama noii tulpini Omicron, a ordonat carantinarea tuturor pasagerilor de la bordul navei Hamburg. Cei 285 de pasageri și membri ai echipajului sunt încă în izolare la bordul navei, care se îndreaptă acum spre Ushuaia, la 3 000 km la sud de Buenos Aires. În ciuda testului negativ, ministerul nu a anunțat ridicarea măsurii de izolare a pasagerilor de pe nava Hamburg. Autoritățile argentiniene așteaptă rezultatele anchetei epidemiologice inițiate la bord pentru a decide cu privire la etapele următoare.

 

Traducere de Elena Neguș după articolul publicat de rfi.fr