Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Italia: Liderul mișcării anti-vaccin a devenit un susținător vocal al vaccinării împotriva Covid-19

no_vax.jpg

Sursa imaginii: 
Wikimedia

Liderul mișcării ce se opune vaccinării anti-Covid în Italia a ajuns, în doar câteva zile, să fie printre cei mai vocali susținători ai imunizării împotriva Sars - Cov 2.

Lorenzo Damiano, lider timp de mai multe luni al mișcării anti-vaccin din Italia, a contractat noul coronavirus și a avut nevoie de îngrijire medicală într-un spital. El susține acum că regretă că nu a fost vaccinat, informează Agenția de presă Rador preluată de G4media.

Italianul, care discredita până nu demult vaccinarea, cere acum populației să „urmeze știința”, care „vindecă și salvează”.

„În mod clar, viziunea mea s-a schimbat”, a spus liderul anti-vacciniştilor, o mișcare cunoscută sub numele de No Vax în Italia. Damiano le-a mulțumit medicilor și lucrătorilor sanitari de la spitalul în care a fost internat pentru cum l-au tratat și pentru că i-au salvat viața. „Au fost minunaţi”, a conchis el.

Italia a început la mijlocul acestei săptămâni să administreze doza de rapel a vaccinului pentru COVID-19 celor peste 18 ani. În ciuda unui număr semnificativ de apeluri anti-vacciniste, 84,5% dintre italienii de peste 12 ani au fost vaccinați împotriva bolii, potrivit datelor Ministerului italian al Sănătății.