Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Nicolae Ciucă - ședință cu responsabilii în sănătate, după confirmarea a 2 cazuri cu noua tulpină Omicron

ciua_sedinta.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Ședința de la Palatul Victori este programkata pentru ora 11.00. Nicoale Ciucă: ”După confirmarea primelor cazuri de Omicron în România, e nevoie de responsabilitate, masca rămâne o măsură de siguranță.!

 

În contextul apariţiei în România a două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2., Premierul Nicolae Ciucă va avea astăzi o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei.

La întâlnirea cu premierul vor fi prezenți ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

"După consultarea cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja ţara noastră de o evoluţie nedorită", a declarat prim-ministrul.

Medicii spun că apariția primelor cazuri confirmate de Omicron în România nu este surprinzătoare și nu trebuie să ne panicheze, însă este nevoie de responsabilitate individuală, iar purtarea măștii de protecție se poate dovedi o bună măsură de siguranță cel puțin până când vor fi disponibile mai multe date despre virulența acestei noi variante de coronavirus. Managerul Institutului de Pneumolofie și Pftiziologie ”Marius Nasta” din București, dr. Beatrice Mahler, spune că există posibilitatea ca varianta Omicron să aducă valul 5 al pandemiei în România, dar este mult prea devreme să spunem că valul 5 va fi determinat doar de către tulpina Omicron.