Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șeful Instagram avertizat de senatorii americani

instagram.png

Liderul Instagram, Adam Mosseri, în timpul audierilor din Congresul SUA, 7 decembrie 2021
Sursa imaginii: 
Brendan Smialowski, AFP via rfi.fr

Șeful Instagram, Adam Mosseri, a fost audiat miercuri în Congresul SUA, după ce mai mulți avertizori de integritate și funcționari din domeniul sănătății publice au acuzat rețeaua de socializare că ar avea o influență nefastă asupra sănătății mintale a adolescenților.

Pe Instagram putem găsi imagini cu ultima vacanță de poveste a cuiva, sau ultima cină de vis a prietenilor sau influencerilor. Dar dincolo de toate acestea, senatorii americani percep un conținut uneori inadecvat pentru tineri, ce poate duce ușor la dependență, iar mai apoi la probleme mai grave, cum ar fi anorexie sau chiar gânduri suicidale.

Adam Mossieri este conștient de aceste lucruri: „Știu că mulți dintre cei prezenți în această sală au rezerve serioase cu privire la afacerea noastră. Dar vreau să vă asigur că avem cu adevărat același obiectiv. Cu toții dorim ca tinerii să fie în siguranță online. Și cred că există un lucru important pe care îl putem face împreună, atât companiile din industrie, cât și oamenii legi și anume să îmbunătățim internetul pentru a servi și proteja mai bine tinerii”.

Propunerea Instagram este ca industria să creeze un organism de reglementare care să definească reguli comune. „Am depășit etapa autocontrolului”, explică președintele democrat al subcomisiei pentru protecția consumatorilor.

Republicanul din Utah, Mike Lee, este și mai direct: ,,Trebuie să ne dăm seama că se petrec niște lucruri grave. E ca și cum ați vinde tutun, indiferent dacă vă place sau nu... Și trebuie să încetați să „vindeți tutun”, copiilor. Nu le mai permiteți să îl obțină!”.

Adam Mosseri contestă aspectul de dependență al rețelei sale, dar trebuie să recunoască faptul că Instagram trăiește de pe urma reclamelor și cu cât audiența este mai mare, cu atât compania câștigă mai mulți bani...

Traducere de Irina Șerban după articolul publicat de rfi.fr.