Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Platforma de programare, optimizată pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Dr. Valeriu Gheorghiță: Copiii, vaccinaţi în 214 centre

copii_hol_masca.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România/Valeria Vițu

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, iar aceştia vor fi vaccinaţi în 214 de centre. Deocamdată, nu este cunoscută data când vor sosi dozele necesare pentru vaccinarea acestora.

“În privinţa pregătirii etapei de vaccinare adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, pot să vă spun că platformă de programare a fost deja optimizată, registrul electronic Naţional de vaccinare de asemenea este optimizat, noi am elaborat procedurile de lucru şi instrucţiunile pentru că avem deja prospectul în limba română tradus şi disponibil pe siteul agenţiei europene a medicamentului. am făcut şi o centralizare a cabinetelor de vaccinare unde vor putea să se vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 5 - 11 ani şi anume, vorbim de 214 cabinete de vaccinare în centre organizate în unităţi sanitare sau în afara unităţilor sanitare, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, vineri, într-o conferinţă de presă. El a reamintit că este nevoie de acordul părinţilor pentru vaccinarea copiilor. Deocamdată, nu este cunoscută data la care vor sosi vaccinurile.