Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vaccinarea anti-Covid ”la chiuvetă” | Percheziții DNA la Suceava și Constanța. Un certificat fals costă și 400 de euro

Percheziții DNA în desfășurare la funcționari publici din Suceava și Constanța, într-un dosar privind infracțiuni comise în campania de vaccinare anti-Covid.

Sunt percheziţii a această oră la 52 de adrese din județele Suceava şi Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor firme. În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan, a declarat pentru News.ro, că mandatele de percheziţie sunt pe numele mai multor angajaţi ai unităţii medicale, dar care îşi desfăşoară activitatea şi în centrul de vaccinare de la Sanatoriul Balnear.

Ea a precizat că ar fi cel puţin patru persoane vizate de aceste percheziţii, un medic, care este coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriul Balnear Mangalia şi asistente medicale de pe diferite secţii ale unităţii spitaliceşti.

Conform surselor citate de Hotnews.ro, până acum au fost identificate aproximativ 100 de persoane care ar fi beneficiat de certificate false de vaccinare eliberate la centrul de vaccinare de la Sanatoriul balnear, acolo unde lucrau cadre medicale de la Spitalul Municipal Mangalia.

Sursele citate spun că beneficiarii sunt din județul Suceava, iar pentru un certificat fals de vaccinare ar fi plătit sume cuprinse între 50 și 400 de euro, în funcție de situația financiară a fiecăruia.