Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bode: 60% din persoanele intrate în țară nu au completat formularul PLF

bode.jpg

Lucian Bode
Sursa imaginii: 
Facebook/ Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunţă, marţi, că, în primele ore de la intrarea în vigoare a formularului electronic de intrare în ţară, 76% dintre cei care s-au prezentat la frontieră nu aveau documentul, iar procentul a scăzut marţi la peste 60%.

Bode anunţă că aceste persoane, dacă nu vor completa formularul în 24 de ore, vor fi amendate de către DSP-uri. Ministerul de interne susţine că foarte mulţi au intrat în România înainte de intrarea în vigoare a PLF. Dacă duminică au trecut graniţa 204.000 de persoane, luni au intrat doar 63.000.

”La început a fost destul de îngrijorător procentul celor care ajungeau în frontieră in nu aveau PLF, aproximativ 76% în primele ore. Astăzi vorbim despre aproximativ 60% dintre cetăţenii care sosesc în frontieră şi nu completează PLF. Vom vedea câţi din 60% îl completează în următoarele 24 de ore”, a afirmat, marţi, ministru Lucian Bode, conform News.ro.  

Potrivit acestuia, sancţiunile vor fi primite prin poştă.  

”Legea este foarte clară: în 24 de ore de la momentul intrării în frontieră şi ai declarat că nu ai PLF, DSP judeţeană, care primeşte informaţiile de la Frontieră, are acest drept de a face amendă contravenţională de la 2.000 şi 3.000 de lei pentru cel care nu completează acest PLF (...) DSP are acces la baza de date, vede în fiecare moment cetăţeanul care nu are PLF şi emite imediat sancţiunea şi o trimite prin poştă la adresa de domiciliu declarată la frontieră”, a explicat ministrul.  

România a introdus, din 20 decembrie, obligaţia completării PLF pentru toate persoanele care intră în ţară.