Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Crăciunul și Anul Nou vin cu o vreme mai caldă

craciun.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Maximele de sâmbătă vor ajunge în București la 10-12 grade Celsius, potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administrația Națională de Meteorologie. Vremea va fi mai caldă la nivel național până în 10 ianuarie, iar apoi temperaturile se vor apropia de cele normale, se arară în prognoza pe 4 săptămâni, publicată vineri de Administația Națională de Meteoologie.

Conform prognozei, de vineri până sâmbătă dimineață, la ora 8.00, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări seara și noaptea, când la
rafală se vor atinge viteze de până la 40-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă va fi de 1-3 grade. Sâmbătă, de la ora 8.00, până duminică, la ora 10.00, vremea va continua să se încălzească. Temperaturile se vor situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Astfel, maxima va fi de 10-12 grade, iar minima de 1-2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei.

Și la nivel național, vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în 10 ianuarie, iar apoi temperaturile se vor apropia de cele normale, se arară în prognoza pe 4 săptămâni, publicată vineri de Administația Națională de Meteoologie.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile centrale și în extremitatea de
sud-vest a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.