Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Hong Kong: Încă o sursă independentă de informații este închisă

hong_kong.png

Sursa imaginii: 
France24

Portalul independent de ştiri online din Hong Kong Citizen News a anunţat că îşi va înceta operaţiunile începând de marţi, pentru a nu afecta ”siguranța” personalului redacției, transmit agențiile internaționale.

"Din păcate, schimbările rapide din societate şi mediul înrăutăţit pentru mass-media ne fac să nu ne putem atinge obiectivul fără teamă. În mijlocul acestei crize, trebuie să ne asigurăm mai întâi că toată lumea de pe vas este în siguranţă", a transmis Citizen News, platformă înfiinţată în 2017.

În descrierea profilului de pe contul de Facebook al Citizen News se arată că portalul nu are afiliere de partid şi îşi propune să promoveze valorile de bază ale Hong Kongului, cum ar fi libertatea, deschiderea, diversitatea şi incluziunea.

Închiderea portalului survine după ce sute de poliţişti au declanșat miercurea trecută o acțiune în forță la sediul trustului prodemocraţie Stand News din Honk Kong unde au efectuat percheziții și au arestat șase persoane. Printre cei arestați erau și doi foști membri ai consiliului de administrație, acuzați de  „conspiraţie în vederea publicării de instigări”. Eliberarea pe cauțiune le-a fost respinsă.

În luna decembrie a anului trecut mai multe monumente-simbol ale luptei pentru democrație au fost îndepărtate din universitățile din Hong Kong.