Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


AUR, despre Istoria Holocaustului și Educația sexuală: "Teme minore" ridicate la "rangul de materii"

aur.jpg

George Simion, co-președinte AUR
Sursa imaginii: 
Facebook/ George Simion

Liderii AUR susțin că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin "ridicarea la rangul de "materii" a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente", precum Educația sexuală sau Istoria Holocaustului.  Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor". Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze, mai transmite formațiunea într-un comunicat de presă.  Declarația de astăzi a partidului extremist AUR, prin reprezentanții săi, promotori ai ideilor și concepțiilor neo-legionarismului și ai revizionismului naționalist, demonstrează fără echivoc că această formațiune a depășit demult cadrul legal în care funcționează, a reacționat deputatul PNL Alexandru Muraru. 

AUR a reacționat luni printr-un comunicat de presă intitulat ”Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze", cerând ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii Române, a Istoriei și a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza olimpiade în acest an școlar.

"Aș vrea să cred că eliminarea Limbii române și a Istoriei din cadrul olimpiadelor școlare este doar o scăpare, o regretabilă eroare, și nu rezultatul unei acțiuni conștiente la nivelul Ministerului Educației. Eliminarea acestor materii din sistemul competițiilor școlare naționale se datorează ori incompetenței, ori unei intenții malefice de eliminare pas cu pas a identității naționale ca pilon de formare a viitorilor cetățeni ai României. Indiferent de explicație, cineva trebuie să plătească pentru acest pas greșit”, susține co-președintele AUR, George Simion. Și Claudiu Târziu, co-președinte AUR, susține că "dacă Ministerul Educației din România nu se mai ocupă de formarea tinerelor generații pe reperele fundamentale ale culturii și spiritualității românești, atunci mai bine îi schimbăm denumirea în Ministerul Reeducării Populației pentru Piața Globală, ca să știm exact cum stăm", potrivit Hotnews.ro.

În acest context, cei doi lideri AUR susțin că Educația sexuală sau Istoria Holocaustului sunt "teme minore" ridicate la rangul de materii școlare:
"(...)în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională.
Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor", potrivit Hotnews.ro.

 

Alexandru Muraru, deputat PNL: "Declarația partidului extremist AUR demonstrează, fără echivoc, că această formațiune a depășit demult cadrul legal în care funcționează"

 

" AUR continuă să nege și să relativizeze Holocaustul sub diverse forme. Declarația de astăzi a partidului extremist AUR, prin reprezentanții săi, promotori ai ideilor și concepțiilor neo-legionarismului și ai revizionismului naționalist, demonstrează fără echivoc că această formațiune a depășit demult cadrul legal în care funcționează, a transmis, printr un comunicat, deputatul PNL Alexandru Muraru. 

Potrivit acestuia, o lege adoptată de Parlamentul României cu o largă majoritate de voturi pentru introducerea unei discipline esențiale în formarea civică a viitorilor adulți despre Holocaust și istoria minorității evreiești, este contestată sub forma unei negări a Holocaustului, ceea ce este, desigur infracțiune. 

"AUR a elogiat criminali de război de la tribuna Parlamentului, a ultragiat prin simboluri memoria victimelor Holocaustului, iar reprezentanții săi produc frecvent în mediul online și public declarații cu tentă antisemită sau care neagă sau distorsionează Holocaustul. La atacul asupra Parlamentului, de acum două săptămâni, reprezentanții și adepții AUR au desenat semnul zvasticii pe steagul UE în curtea Parlamentului, un atac la simbolurile democrației. Toate acestea sunt monitorizate și transmise autorităților care adună probe împotriva unui partid extremist.România are datoria de a apăra memoria victimelor Holocaustului, avem instrumente, instituții și voință politică pentru a duce la bun sfârșit această misiune.” a mai spus Alexandru Muraru.