Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Omicron bulversează startul școlii în SUA. Măsuri drastice, impuse de autorități

scoala_coreea_bun.png

Sursa imaginii: 
Yonhap News Agency via Reuters via rfi.fr

În SUA, mii de şcoli au amânat revenirea elevilor în bănci după vacanţa de iarnă, în condițiile în care varianta Omicron a coronavirusului pronduce niveluri record de îmbolnăviri. În unele state americane, tot personalul didactic, precum şi elevii trebuie să încarce online dovada unui test negativ înainte de a veni la cursuri.

În New Jersey, care a înregistrat unele dintre cele mai mari rate de infectări din ultimele săptămâni, majoritatea districtelor urbane au implementat cursuri virtuale pentru a începe noul an.

Și sistemul şcolar public din Milwaukee a anunţat că peste 70.000 de elevi vor învăţa în continuare pe platformele din online, în timp ce, în Detroit, cursurile au fost complet amânate până mâine.

Alte instituţii folosesc testarea pentru a încerca să prevină întârzierile suplimentare legate de anul şcolar. În Washington, spre exemplu, tot personalul şi 51.000 de elevi din şcolile publice trebuie să încarce dovada unui rezultat negativ al unui test COVID-19 pe o platformă specială a districtului, înainte de a veni la cursuri.

Eforturi similare sunt în desfăşurare şi în California, care s-a angajat să ofere kituri gratuite de testare acasă a tuturor celor 6 milioane de elevi din şcolile publice.

În urma acestor anunţuri, a fost generat un sentiment de haos, scrie presa de peste ocean, mulţi părinţi fiind nevoiţi să caute îngrijitori pentru copii.

În SUA, numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultimele zile, ajungându-se la o medie de 418.000 de cazuri pe zi, conform cifrelor citate de Reuters.

Administraţia americană a autorizat, în aceste condiții, utilizarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.