Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasadorul Israelului la București condamnă atitudinea jignitoare a liderilor AUR față de Holocaust

saranga.jpg

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga. Sursa foto: Ambasada Israelului în România.

Ambasadorul Israelului la București condamnă atitudinea jignitoare a liderilor AUR față de Holocaust. Ideologiile și manifestările radicale îşi fac simţită prezenţa şi astăzi, transmite ambasadorul Israelului la București David Saranga, referindu-se la afirmațiile reprezentanților AUR privind studierea Holocaustului.

​”Condamn vehement atitudinea și afirmațiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o temă minoră", a reacționat ambasadorul Israelului la București David Saranga într-un mesaj publicat pe Twitter și Facebook.

David Saranga mai spune că noua generaţie trebuie sa cunoască în profunzime aceasta pagină neagră din istoria omenirii, astfel încât să înţeleagă că antisemitismul, xenofobia şi intoleranţa nu îşi au locul în societatea de astăzi şi că acestea contravin valorilor democratice şi europene însuşite de România.

”Legea privind introducerea disciplinei şcolare <<Istoria Evreilor. Holocaustul>>, adoptată de Parlamentul României şi promulgată recent de Preşedintele Klaus Iohannis, oferă elevilor prilejul de a înţelege acest episod crunt, dar şi importanţa compasiunii”, a mai transmis David Saranga.

Reacţiile extremiste ne amintesc că ideologiile şi manifestările radicale îşi fac simţită prezenţa şi astăzi. Sunt convins că poporul român va alege adevărul istoric în defavoarea discursului antisemit”, a conchis ambasadorul Israelului în România.

Amintim, Liderii AUR au transmis, luni, un comunicat de presă în care au afirmat, printre altele, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore” care „au fost ridicate la rangul de materii”, în ceea ce califică a fi drept o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”. 

AUR, despre Istoria Holocaustului și Educația sexuală: "Teme minore" ridicate la "rangul de materii"