Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OMS: Dozele booster nu sunt suficiente pentru ieșirea din pandemie

corona-gf3699b6f2_1920.jpg

Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

Dozele booster nu sunt suficiente pentru ieșirea din pandemie, avertizează marți un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății.

Dozele booster nu sunt suficiente pentru a scoate lumea din pandemie, a declarat pentru BBC epidemiologul OMS Maria van Kerkhove.

Criza mondială „necesită o vaccinare globală", a spus ea, amintind că în țările cu venituri mici procentul de persoane vaccinate este de 3%.

Este un „eșec moral și etic", iar resursele trebuie alocate pentru a ajunge la o acoperire vaccinală de 70% la nivel global până în iulie 2022, conform obiectivelor OMS, transmite Mediafax.

Dar, în general, pe lângă doza booster, a amintit sursa citată, trebuie menținute măsurile de izolare, cum ar fi măștile și distanțarea, pentru că apariția unor noi variante este un pericol constant.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a mai anunțat marți că apar tot mai multe dovezi potrivit cărora varianta Omicron de coronavirus afectează căile respiratorii superioare, provocând simptome mai blânde decât variantele anterioare, relatează Reuters și Agerpres. Totuşi, a adăugat el, transmisibilitatea ridicată a Omicron înseamnă că noua variantă va deveni dominantă în câteva săptămâni în numeroase locuri, reprezentând o ameninţare în ţările în care o parte mare a populaţiei rămâne nevaccinată.