Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mii de persoane în stradă la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare

coronavirus.png

Coronavirus

Protest la Bruxelles cu mii de manifestanți anti-restricții COVID și steaguri românești fluturând la adunarea numită ”Împreună pentru libertate”.

 

O nouă manifestaţie a avut loc, duminică, la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare, sub titulatura „Împreună pentru libertate”. Poliţia anunţă că au participat 5.000 de persoane, iar organizatorii vorbesc de 20.000-25.000 de manifestanţi.

Poliţia a fost nevoită să intervină, după ce s-au aruncat mai multe obiecte în direcţia forţelor de ordine şi manifestanţii au ars brazi de Crăciun. Mai multe persoane au fost arestate. 

Manifestanţii protestează faţă de obligarea de a se vaccina a personalului sanitar şi faţă de certificatul Covid Safe Ticket (CST).

Manifestanții anti-vaccin s-au adunat în Franța pentru a-i transmite un mesaj președintelui Macron

Protestatarii s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe din Hexagon denunțând intenția președintelui Emmanuel Macron de a "enerva" persoanele care refuză vaccinurile COVID-19 prin înăsprirea restricțiilor privind libertățile lor civile, scrie presa internațională.

La Paris protestatarii au ripostat adoptând formulările președintelui Macron, scandând "Vă vom enerva". Pe străzile din Marsilia, Nantes și Les Mans au difuzat încăierări între protestatari și polițiști. 

Protestatarii l-au acuzat pe Macron că politizează pandemia dinaintea alegerilor.