Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primele vaccinuri anti-Covid-19 pentru copiii peste 5 ani ajung în România în 21 ianuarie

vaccine-g1c9fa5687_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Prima tranșă de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani ajunge în țară în perioada 21-25 ianuarie, au transmis luni autoritățile. Ministerul Sănătății nu a precizat deocamdată data exactă de la care va începe campania de vaccinare a copiilor.

 

Primele doze de vaccin pediatric împotriva COVID-19 vor ajunge în România în perioada 21-25 ianuarie, anunță Ministerul Sănătății. Prima tranșă livrată în România va fi de 114.000 de doze de vaccin care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru a fi administrate copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani. Singurul vaccin aprobat în acest moment pentru copiii mai mici de 12 ani este Comirnaty, vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani se va face în cabinete de vaccinare organizate în centre de vaccinare și în cabinetele medicilor de familie. Platforma de programare și registrul național de vaccinări au fost optimizate pentru debutul vaccinării la această grupă de vârstă.

Schema de vaccinare la copiii de 5-11 ani înseamnă două doze de vaccin la interval de 21 de zile. 

În SUA, vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a demarat în 3 noiembrie, după autorizarea serului Pfizer/BioNTech pentru această grupă de vârstă.