Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franţa înregistrează aproape 370.000 de cazuri noi de Covid-19

eiffel-tower-2000717_960_720.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Franţa a raportat marţi 368.149 de noi cazuri de coronavirus, un nou record de la începutul pandemiei, potrivit France24. 

Precedentul record a fost de 332.252 de cazuri noi pe 5 ianuarie. Până la mijlocul lui ianuarie, guvernul francez vrea să introducă obligativitatea unui certificat de vaccinare care va face obligatorie inocularea cu vaccinul anti-COVID pentru oricine vrea să meargă la restaurant sau să participe la evenimente în interior. În Franța, varianta Omicron, foarte contagioasă, a devenit dominantă.

"Sute de noi centre de testare se vor deschide în apropierea centrelor de vaccinare anti-Covid", a promis recent purtătorul de cuvânt al guvernului francez. Gabriel Attal a precizat că această măsură s-a impus în faţa valului masiv de noi contaminări cu Sars-Cov-2 înregistrate de mai multe săptămâni.

Franţa îşi măreşte capacitatea de testare Covid pentru a face faţă valului de contaminări cu Omicron

53,3 milioane de francezi au primit o doză de vaccin (79,1% din populația totală). 52 de milioane au deja chema completă de vaccinare (77,2% din populație). 29,4 milioane au primit și rapelul, potrivit France24.

Parlamentarii francezi au suspendat, săptămâna trecută, dezbaterile pe certificatul verde, după ce au primit amenințări cu moartea.