Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump devine provaccinist. Fanii săi sunt stupefiați

trump.png

Donald Trump
Sursa imaginii: 
MANDEL NGAN AFP via rfi.fr

În ultimele săptămâni se pare că fostul președinte american Donald Trump devine un avocat al vaccinării anti Covid, ceea ce seamănă stupoare și chiar panică printre fanii săi, antivaxxeri convinși, transmite rfi.fr.

Fostul președinte a făcut recent un apel direct către americani în care îi îndeamnă să se vaccineze: ”Vaccinurile sunt una din cele mai mari invenții ale omenirii. În mandatul meu au fost descoperite 3 vaccinuri anti-covid și toate sunt foarte eficiente”, a spus el potrivit sursei citate.

Alex Jones, unul din marii promotori ai teoriilor conspiraționiste din America, moderator al unei populare emisiuni de radio, este de-a dreptul furios : ”Asta e prea mult, e prea de tot... E patetic ! Nu-și dă seama ce face !”, a declarat recent susținătorul dintotdeauna al fostului președinte,.

La sfârșitul anului trecut, declarațiile provacciniste ale lui Trump au fost atât de surprinzătoare pentru cea care îl intervieva, ziarista Candace Owens, încât aceasta a simțit nevoia ca ulterior să posteze pe rețelele sociale un video în care încearcă să-l justifice pe fostul președinte : ”Să nu uităm că Trump este destul de în vârstă... El vine din epoca de dinaintea Internetului, a televiziunii, nu e obișnuit să se informeze din surse independente”.

Iar duminică, 9 ianuarie a.c., susținătorii lui Trump au primit o nouă lovitură: într-o emisiune a canalului antivaccinist OAN, Donald Trump a declarat: ”Sunt vaccinat și am făcut și rapelul. Mulți politicieni americani sunt vaccinați dar nu au curajul să recunoască”.