Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


OMS: Două noi medicamente recomandate pentru tratarea COVID-19

medicamente_omicron.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com/xresch

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, în tratarea COVID-19, două noi medicamente. „Măsura în care aceste medicamente vor salva vieţi depinde de cât de disponibile şi de accesibile vor fi”, a spus organizaţia într-un comunicat.

 

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, în tratarea COVID-19, baricitinib (cunoscut sub numele de „Olumiant”), un medicament oral utilizat în mod obişnuit pentru a trata artrita reumatoidă în cazul pacienţilor cu simptome severe sau critice. În plus, un alt tratament recomandat se bazează pe administrarea de corticosteroizi, transmite Mediafax.

De asemenea, OMS a recomandat, încă de acum câteva luni, utilizarea medicamentului cu anticorpi antivirali monoclonali - Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GSK - pentru tratarea simptomelor uşoare sau moderate la pacienţii cu risc crescut de spitalizare, inclusiv la pacienţii în vârstă, imunocompromişi şi nevaccinaţi.

Totul despre utilizarea antiviralelor orale în COVID-19. Tratamentele cu ivermectină, hidroxiclorochină, azitromicină sau Kaletra vă pot pune viața în pericol (MS)

Recomandările vin pe măsură ce cazurile cresc în întreaga lume pe fondul răspândirii noii tulpini Omicron. Recomandările se bazează pe cercetări provenite din şapte studii care au implicat peste 4.000 de pacienţi ce au prezentat o gamă largă de simptome COVID-19. Experţii au analizat şi ruxolitinib (Jakavi) şi tofacitinib (Xeljanz), însă, având în vedere efectele lor incerte, OMS a făcut o recomandare condiţionată împotriva utilizării lor.

Israelul a primit primele pilule anti-Covid de la Pfizer