Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Amnesty International, mesaj către Italia: „Nu-i discriminaţi pe cei nevaccinaţi"

oameni_cu_masti.jpg

Amnesty International a cerut Italiei includerea unor măsuri alternative, inclusiv utilizarea de măşti şi testarea COVID-19, pentru a permite populaţiei nevaccinate să continue să meargă la serviciu şi să folosească transportul public
Sursa imaginii: 
Pixabay.com/ useche70

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International a îndemnat Italia să modifice restricţiile stricte împotriva COVID-19, pentru a evita discriminarea persoanelor nevaccinate. Organizația a cerut includerea unor măsuri alternative, inclusiv utilizarea de măşti şi testarea COVID-19, pentru a permite populaţiei nevaccinate să continue să meargă la serviciu şi să folosească transportul public „fără să existe o discriminare", a precizat grupul într-un comunicat.

Printr-un decret recent, guvernul lui Mario Draghi a făcut vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani şi pentru utilizarea transportului public şi a unei serii de alte servicii, fiind una dintre puţinele ţări care a luat astfel de măsuri drastice, în încercarea de a reduce presiunea asupra spitalelor şi de a diminua numărul de decese, relatează Reuters, potrivit Mediafax. 

Amnesty International a cerut includerea unor măsuri alternative, inclusiv utilizarea de măşti şi testarea COVID-19, pentru a permite populaţiei nevaccinate să continue să meargă la serviciu şi să folosească transportul public „fără să existe o discriminare", a precizat grupul într-un comunicat.

Conform normelor actuale, care vor fi în vigoare până la 15 iunie, purtarea unei măşti şi un test COVID-19 negativ nu sunt suficiente pentru a avea acces în mijloacele de transport în comun sau, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, la locul de muncă.

"Guvernul trebuie să continue să se asigure că întreaga populaţie se poate bucura de drepturile sale fundamentale, cum ar fi dreptul la educaţie, la muncă şi la tratament medical, acordând o atenţie deosebită pacienţilor non COVID care au nevoie de intervenţii chirurgicale urgente", a precizat organizaţia.