Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Crește numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în Capitală. DSP a cerut suplimentarea locurilor în centrele de carantinare

masca_si_telefon_cu_ecran_covid_19.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com/viarami

DSP București a cerut, luni, suplimentarea numărului de locuri în centrele de carantinare și izolare, în timp ce Ambulanța a anunțat că timpii pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 la 48 de ore, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă.

 

„Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a făcut o prezentare a situației epidemiologice la zi. SABIF a informat că timpii de așteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 la 48 de ore, având în vedere creșterea numărului de cazuri. SABIF solicită suplimentarea numărului de echipaje pentru urgentarea recoltării probelor biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă, după ședința grupului de suport tehnic din Capitală, potrivit Mediafax.

Ea a spus că reprezentanții DSP au cerut suplimentarea numărului de locuri în centrele de carantinare.

„Direcția de Sănătate Publică a venit în întâmpinare să se suplimenteze un centru de carantinare și de izolare instituționalizat, în ideea că vor fi mai multe cazuri iar persoanele asupra cărora se vor emite decizii de carantinare și uizolare vor trebui să stea într-un astfel de centru instituționalizat”, a adăugat Țipișcă.

Incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală este în creștere. Potrivit DSP, în București rata de infectare a ajuns la 5,67 la mia de locuitori.