Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dr. Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe pe 26 ianuarie

gheorghita.jpg

Cele 114.000 de doze de vaccin pediatric vor ajunge în România pe 25 ianuarie, a anunțat joi medicul militar Valeriu Gheorghiță.
Sursa imaginii: 
gov.ro

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe pe 26 ianuarie, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticoronavirus.

Cele 114.000 de doze de vaccin pediatric vor ajunge în România pe 25 ianuarie, a anunțat joi medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, indicația de vaccinare se adresează cu prioritate, și la această grupă de vârstă, copiilor vulnerabili, care suferă de o boală cronică, deoarece prezența unei afecțiuni cronice la această vârstă crește riscul de spitalizare din cauza COVID-19 de 12 ori și riscul de internare în Terapie Intensivă de circa 19 ori.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani se va face în cabinete de vaccinare organizate în centre de vaccinare și în cabinetele medicilor de familie. Platforma de programare și registrul național de vaccinări au fost optimizate pentru debutul vaccinării la această grupă de vârstă.

Schema de vaccinare la copiii de 5-11 ani înseamnă două doze de vaccin la interval de 21 de zile. 

În SUA, vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a demarat în 3 noiembrie, după autorizarea serului Pfizer/BioNTech pentru această grupă de vârstă.