Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Câte paturi pentru pacienții covid sunt ocupate în spitale și cât mai stau școlile deschise

covid_spitale.jpg

Record de cazuri noi de Covid
Sursa imaginii: 
Facebook/Ro Vaccinare

Directorul general în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban a anunţat că rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu covid este de 22%, iar pe judeţe variază între 5% şi 43%. Ea a precizat că şcolile îşi pot continua activitatea săptămâna viitoare. Autoritățile au modificat săptămâna trecută regulile privind funcționarea școlilor. Desfășurarea orelor cu prezență fizică este legată de numărul de paturi covid libere în fiecare județ.

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor apare la Cluj - 43.19%.
"În acest moment rata de ocupare a paturilor la nivel naţional este de 22%, iar pe judeţe variază între 5 şi 41% astfel încât săptămâna viitoare şcolile îşi vor putea continua activitatea”, a declarat, joi, Amalia Şerban, director general al Direcţiei de asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii, transmite News.ro.
 
Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerul Sănătăţii, judeţele cu cea mai mică rată de ocupare a paturilor sunt Mehedinţi – 4, 8%, Brăila – 5,96% şi Covasna – 6,78%, iar la polul opus se află Cluj – 43,19% şi Suceava – 41,19%.

Potrivit noilor reglementări, școlile dintr-un județ vor trece în online dacă mai mult de 75% din paturile destinate pacienților covid sunt ocupate.